Flikweert Vision wint Food en Agri start up prijs

Flikweert Vision wint Food en Agri start up prijs

Op donderdag 30 maart werd Flikweert Vision Technologies bekroond als de ‘Beste Food & Agri Start-up 2023’.

Volgens de jury is hun optische aardappelsorteermachine de meest innovatieve en bewijst het zich al als een gevraagd product in de markt.

De Zeeuwse oprichters, Lars, Martijn en Stefan, kunnen het nog nauwelijks bevatten, maar zijn extatisch over het winnen van de prijs – € 2.500 en een innovatiecoach van de Topsector. Martijn Flikweert reageerde op hun overwinning: “Het is fantastisch dat we dit hebben bereikt. Als een jong en dynamisch team proberen we onze technologie te introduceren in de sector. Zo’n prijs als ‘Beste Food & Agri Start-up 2023’ helpt daar enorm bij. Het fungeert als een springplank om onze naamsbekendheid buiten ons eigen klantenbestand te vergroten.”

Het winnen van deze verkiezing heeft de winnaars aangemoedigd om dieper na te denken over hun product, de QualityGrader. “Het is geweldig dat we hebben gewonnen en dat we meer mensen hebben laten kennismaken met onze aardappelsorteertechnologie”, zei Flikweert. Er zijn talloze ideeën om Flikweert Vision Technologies uit te breiden; bijvoorbeeld het sorteren van uien, waar het prijzengeld goed van pas komt. “Maar we staan ook open voor een leuk teamuitje.”

Flikweert brengt expertise en praktijkervaring samen

Naast Flikweert Vision Technologies waren ook NoPalm Ingredients en Multiphase Drying genomineerd voor de prijs. Juryvoorzitter Jan Vullings verklaarde dat het kiezen van een winnaar “extreem lastig” was. “Deze drie bedrijven zijn zeer verschillend en hebben allemaal aanzienlijke potentie voor de agrifoodmarkt. Toch zien we bij Flikweert een product waarin kennis en praktijkervaring samenkomen binnen een jong team. Ze tonen ook aan dat er vraag is naar hun product, gezien hun huidige verkoop. De jury concludeerde ook dat hun concept gemakkelijk op te schalen is en dat ze voedselverspilling aanpakken in de beginfase van de voedselketen.”