Aanleiding: Arbeidsbesparing

Aanleiding: Arbeidsbesparing

De Bruijckere Agro is een gespecialiseerd akkerbouwbedrijf in pootaardappelen, gevestigd in Aardenburg, het meest zuidwestelijke puntje van Nederland in Zeeuws-Vlaanderen. Het bedrijf omvat circa 170 hectare eigen pootaardappelen, met nog eens 30 hectare voor de verwerking van andere telers, wat leidt tot een jaarlijkse verwerking van 7500 ton aardappelen. In het najaar van 2023 besloten John en zijn vader Jos twee QualityGraders te installeren, beïnvloed door lovende woorden van collega-telers over dit apparaat

Quote - John de Bruijckere

"Iedereen was al zo te spreken over de QualityGrader, dat wij hem kochten zonder hem werkend gezien te hebben"

"Iedereen was al zo te spreken over de QualityGrader, dat wij hem kochten zonder hem werkend gezien te hebben"

John de Bruijckere
Aardenburg

Arbeidsbesparing

Het pootgoedbedrijf is voor het uitlezen van pootgoed afhankelijk van vreemde arbeid. Wanneer deze komen werken willen die non-stop door blijven werken. ‘We merkten dat we later in het seizoen begonnen met sorteren omdat we dan pas de mensen wilden laten komen, daardoor benutte we niet de natte dagen midden in de oogstperiode om de eerste aardappels al te sorteren.’ De keuze van John om een QualityGrader te installeren resulteert erin dat één persoon al vroeg in het seizoen kan sorteren, en daardoor kunnen ze al eerder aardappels afleveren, zelfs nog tijdens het rooiseizoen.

Personen in het seizoen bespaard

2 tot 3

Verwerkt:
In gebruik sinds:

2023

Verbluffend resultaat

Bij de installatie, in samenwerking met Bijlsma Hercules, is ervoor gekozen om de QualityGraders zowel naast elkaar (parallel) als ook achter elkaar (in serie) te laten werken. Zo kan er bij problematische partijen een hogere efficiëntie worden gehaald. “Ik kan de machine zo goed afstellen dat als ze in serie draaien ik ze gelijk in de zak kan doen.” Dit vergroot de bedrijfszekerheid en vermindert de afhankelijkheid van arbeid. De tevredenheid straalt er aan alle kanten vanaf bij de firma De Bruijckere.