Aanleiding: innovatie

Aanleiding: innovatie

MSP is een uienverwerkingsbedrijf in Nieuwdorp welke al jaren een begrip is op het gebied van technologie in combinatie met het sorteren van uien. Familie Moerdijk zorgt er samen met het personeel voor dat er dagelijks op een hoog niveau en vlekkeloos uien worden gesorteerd en verpakt. De focus ligt vooral op gele uien en ze kunnen 800 tot 1000 ton per dag verwerken. Om dit mogelijk te maken werkt de familie Moerdijk met de allernieuwste technieken. Sinds de zomer van 2023 staat erbij MSP het nieuwste product van Flikweert Vision: de Divider.

Quote - Lijn Moerdijk

“We zochten een machine die kluiten en stenen uit een productstroom haalt zonder goede uien eruit te schieten”

“We zochten een machine die kluiten en stenen uit een productstroom haalt zonder goede uien eruit te schieten”

Lijn Moerdijk
Nieuwdorp

Uitdaging

De locatie van MSP is hypermodern, alleen de nieuwste technieken kan je hier terugvinden “Dat resulteert in een stabiele kwaliteit en weinig menselijke fouten.” Alle machines moeten dan wel met elkaar kunnen communiceren en vanuit één punt aangestuurd kunnen worden. Gelukkig hadden de monteurs van Flikweert Vision snel door hoe ze de machine moesten inlezen en draait deze nu perfect mee in de Eqontrol aansturing.

Verwerkingscapaciteit ton per uur

80

Verwerkt:
In gebruik sinds:

2023

Korte lijnen

Eerst was er een proefopstelling welke al goed werkte, mede door de korte lijnen zijn onze wensen in de software aangepast. Je loopt namelijk met een nieuwe machine tegen wat kinderziektes aan. “We zagen dat we een andere afstelling moesten hebben voor grote voorwerpen zoals takken; Flikweert Vision dook er gelijk op en paste het programma zo aan dat de Divider correct op dit soort voorwerpen acteert.” Het makkelijke contact en actieve houding maken een samenwerking veel prettiger. Niet alles kan perfect zijn in het begin maar als je het maar goed oplost.